به گزارش قدس خراسان، یوسف امینی صبح روز دوشنبه، ۲۳ مردادماه، پویش کتابت سوره فجر توسط خوشنویسان مشهدی، در راستای اعلام حمایت هنرمندان از قرآن کریم، در مشهد برگزار شد.
قائم مقام مدیرکل ارشاد خراسان رضوی در حاشیه این پویش در گفتوگو با خبرنگار ما بیان کرد: چندوقت قبل در تعدادی از کشورهای غربی با اهداف مشخص هتک حرمتهایی به قرآن کریم صورت گرفت. این اقدامات خصمانه نشان دهنده زنده بودن ایات قران کریم و تاثیرگذار بودن آن در جامعه بود.
هنرمندان به صورت خودجوش در پویش حضور دارند
یوسف امینی ادامه داد: این اقدامات مذبوحانه و از سر یاس و استیصال انجام شد اما لازم بود در سطح کشورهای اسلامی، واکنشی در محکومیت آن داشته باشیم. در کشورهای مختلف تجمعات و حضورهای اعتراض آمیزی به صورت خودجوش صورت گرفت که اتفاق خوبی بود. در عین حال قشرهای مختلف در کشورمان نیز اقداماتی انجام دادند. لازم بود هنرمندان هم به عنوان قشری تاثیرگذار که افتخار پیروی از قرآن را دارند با نگاهی ایجابی واکنشی نشان بدهند.
وی با اشاره به برگزاری پویش سراسری «حسین، تصویرگر قرآن» بیان کرد: این پویش سراسری با محوریت بسیج هنرمندان در سراسر کشور از عاشورای حسینی برگزار شد و تا اربعین ادامه دارد. این پویش به صورت کاملا خودجوش برگزار شده و هنرمندان خودشان مجری کار هستند.
امینی در ادامه گفت: در این پویش خوشنویسان سوره والفجر که منصوب به امام حسین(ع) است و با ایام محرم و صفر تناسب دارد را کتابت میکنند. یک بخش از این پویش به آشنایی با مفاهیم قران برمیگردد و یک بخش مربوط به بازنشر این اقدامات در فضای مجازی است که برای آن برنامه ریزی داریم.
قائم مقام مدیرکل ارشاد استان با درخواست از هنرمندان برای محکومیت اهانت به قرآن با روشهای مختلف بیان کرد: اگر به این هتک حرمتها به درستی واکنش نشان ندهیم در آینده بیشتر خواهد شد. واکنشهای ما بازتاب پیدا میکند و جلوی تکرار این اتفاقات را میگیرد.
امینی بیان کرد: امروز ۱۵ نفر از اساتید خوش نویسی مشهد با درجه ممتاز در این پویش حضور پیدا کردند. بخشی از این آثار به صورت نمایشگاهی ارائه خواهند شد اما بخش اصلی کار به صورت بازنشر در فضای مجازی خواهد بود.
فعالیتهای قرآنی در کشور باید همگرا شوند
رئیس گروه قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی نیز که در این پویش حضور داشت و همراه با هنرمندان مشغول کتابت سوره مبارکه فجر بود در گفتوگو با خبرنگار قدس خراسان بیان کرد: در قرآن کریم آیاتی در وصف خود قرآن بسیار است و من آنها را به دو دسته تقسیم میکنم. در بخشی از آیات گفته شده که این قرآن نور خداست و خداوند حافظ آن است. این یک مساله مسلم است که دشمنی با قرآن از سالها قبل وجود داشته اما به نتیجهای نرسیده و خداوند وعده داده که آیات الهی بیشتر در سطح دنیا شنیده میشود.
حمید صمدی ادامه داد: ایاتی هم در قرآن وجود دارد که وظایفی را بر دوش مسلمانان میگذارد، مثلا در ایاتی از سوره فرقان پیامبر اکرم شکایت میکنند که قوم من قران را مهجور رها کردند. بنابراین نباید بی تفاوت از کنار این اتفاقات رد شویم. هر قشری در رشتههای مختلف و هر مسلمانی در شغلش باید خود را موظف بداند و از قران حمایت کند.
وی با بیان اینکه حساب و کتاب دشمنیهای آگاهانه با خود قرآن است و به نتیجه هم نمیرسد ادامه داد: اگر دشمنیها با قرآن نااگاهانه باشد، افراد را به اگاهی میرسانیم. خیلی از دشمنیهای آگاهانه موجب شناخت بیشتر افراد با قرآن میشود، مثل دانشمند سرشناسی که قصد داشت بر ضد قرآن کار کند اما پس از اشنایی با قرآن مدافع آن شد.
صمدی در خصوص فعالیتهای قرآنی در مشهد و برنامه ریزی برای انس بیشتر مردم با آیات الهی بیان کرد: متاسفانه یا خوشبختانه متولیان قرآن در کشور زیاد هستند. میگویم متاسفانه چون گاهی اوقات موازی کارهایی دیده میشود اما اگر همه زیر چتر یک نهاد جمع شوند و همگرا باشند اتفاقات خوبی میافتد.
رئیس گروه قرآن و عترت ارشاد استان گفت: دستگاههای فرهنگی وظایفی در قبال قرآن دارند اما بررسیها نشان میدهد که همت اصلی متعلق به مردم است و فعالیت های مردمی جایگاه ویژهای دارند.
وی با اشاره به اینکه از صد سال پیش جلسات قرانی مردمی در کشور ما برقرار بوده ادامه داد: بسیاری از اساتید ما از کودکی در همین جلسات خانگی حضور داشتند. در حال حاضر نیز جلسات قرآن در مشهد و حاشیه شهر قابل توجه است. دولت میتواند در این رابطه بسترسازی کند، گروهها را به هم معرفی کند و دورههای آموزشی برای مدیران و اساتید برگزار کند تا جامعه بیشتر از این پتانسیل ذاتی و مردمی بهرهمند شود.
خوشنویسان مشهدی از انگیزه حضورشان در پویش گفتند
میترا ابراهیم زاده، استاد فوق ممتاز نستعلیق شکسته از انجمن خوشنویسان ایران که در پویش همنویسی والفجر شرکت داشت در خصوص انگیزه حضورش گفت: اولین هدف من ترویج هنر است. این هنر مورد پذیرش عموم مردم است و به کمک آن میتوان به حوزه اعتقادی ورود پیدا کرد. این همنویسی به زنده نگه داشتن هنر اسلامی کمک شایانی میکند.
مریم غلامی نیز که مدرس انجمن خوشنویسان و دانشگاه فرهنگیان است نیز در حاشیه این پویش گفت: در ایام عزاداری سیدالشهدا، با کتابت آیاتی از سوره فجر که منصوب به امام حسین(ع) است، قصد داشتم که با استفاده از هنر خوشنویسی قدمی در مسیر حضرت بگذارم. وقتی با تمام وجود آیات قرآن را مینویسیم نشان دهنده عشق و ارادت ما به دین اسلام است.
خبرنگار: محدثه مودی
نظر شما